У СІЗО Лефортово оголосив голодування затриманий в Севастополі екс-офіцер ЧФ РФ, обвинувачений в держзраді

Життя
Леонід Пархоменко, затриманий ФСБ в Севастополі Фото: скріншот відео ЦОС ФСБ РФ

У московському СІЗО Лефортово оголосив голодування утримуваний 2 роки під арештом відставний офіцер Чорноморського флоту РФ Леонід Пархоменко, якого ФСБ затримала в окупованому Севастополі в 2016 році за обвинуваченням у державній зраді за нібито шпигунство на користь України.

Про це повідомив в своєму блозі член московської Громадської спостережної комісії (ГНК) Євген Єнікєєв, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами в ході візиту до СІЗО Лефортово, члени ГНК поспілкувалися з 59-річним колишнім військовослужбовцям ЧФ РФ Леонідом Пархоменко, який вже 20 місяців перебуває в СІЗО і обвинувачується за ст. 275 КК РФ (державна зрада).

«В ході спілкування Пархоменко повідомив нам, що при затриманні його «били об підлогу», але доказати подробиці застосування до нього фізичної сили йому заборонив присутній при спілкуванні заступник начальника відділу режиму і охорони Іванов Микола Васильович. Протягом 18 діб Леонід Пархоменко голодує. Коли він почав пояснювати членам ГНК причину голодування, вимовивши фразу: «в результаті дій слідчого почали труїти мою сім’ю» заступник начальника відділу режиму і охорони Іванов Микола Васильович перервав нашу розмову (наказав відвести Пархоменко назад в камеру)», – розповів Єнікєєв.

Як повідомлялося, 22 листопада 2016 року в окупованому Севастополі співробітники ФСБ затримали колишнього військовослужбовця штабу російського Чорноморського флоту Леоніда Пархоменко, якого обвинуватили в роботі на Головне управління розвідки Міноборони України. Було порушено кримінальну справу за ст. 275 КК РФ (державна зрада).

У Міноборони України назвали черговою провокацією затримання ФСБ РФ в окупованому Севастополі колишнього офіцера ЧФ РФ Леоніда Пархоменко, який нібито виконував завдання української військової розвідки, і відзначили, що нічого не знають про цю людину.