У порт Одеси 25 лютого прибуде ракетний есмінець США USS Donald Cook

Влада
Есмінець USS Donald Cook (DDG75) ВМС США проходить протоку Босфор Фото: Reuters

В порт Одеси 25 лютого прибуде ракетний есмінець США USS Donald Cook (DDG75) класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke), який 19 лютого зайшов в Чорне море.

Про це агентству УНІАН повідомили в прес-службі Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передає Центр журналістських розслідувань.

«25 лютого в порт Одеси прибуде корабель США Donald Cook», – відзначили в прес-службі.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook головний редактор порталу BlackSeaNews, експерт фонду «Майдан закордонних справ» Андрій Клименко, американський есмінець Donald Cook увійшов в Чорне море 19 лютого.

«Моніторингова група «Майдану закордонних справ», «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews повідомляє, що 19.02.2019 приблизно о 17:00 за Києвом в Чорне море увійшов ракетний есмінець ВМС США USS Donald Cook (DDG75)», – написав Клименко.

За інформацією сайту 6-го флоту США, в останній раз USS Donald Cook відвідував Чорне море в січні 2019 року. Тоді есмінець зайшов в порт Батумі (Грузія) і провів там навчання з двома грузинськими кораблями берегової охорони.

Есмінець USS Donald Cook (DDG75) ВМС США Фото: c6f.navy.mil

Есмінець USS Donald Cook названий на честь учасника в’єтнамської війни, полковника морської піхоти США, кавалера Медалі Пошани США Дональда Гільберта Кука (1934-1967).

Корабель належить до типу есмінців «Арлі Берк» (Arleigh Burke). Він озброєний двома пусковими установками системи протиракетної оборони «Іджіс» (Aegis) і крилатими ракетами «Томагавк» (Tomahawk), які можуть оснащуватися ядерними боєголовками. Також на борту корабля розміщується вертоліт SH-60 Seahawk. Екіпаж есмінця – понад 330 осіб. Повна водотоннажність – 8,9 тис. Тонн, довжина – 154 м, ширина – 20,1 м, осадка – 9,4 м. Чотири газові турбіни потужністю 108 тис. К.с. дозволяють розвивати кораблю швидкість до 32 вузлів (близько 60 км/ч).