Стратегія деокупації Криму потребує доопрацювання – Ізет Гданов

Влада
Фото: Медіа-центр «ІРС-Херсон»

Комплексна Стратегія деокупації та реінтеграції Криму, розроблена Радою Національної безпеки та оборони після анексії півострова, потребує доопрацювання.

Про це заявив перший заступник постійного представника президента України в АР Крим Ізет Гданов на прес-конференції у медіа-центрі «ІРС-Херсон», передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, представництво у цьому напрямку буде співпрацювати з Національним інститутом стратегічних досліджень.

«Основним завдання цього року для Представництва бачу в доопрацюванні комплексного документа щодо стратегії деокупації та реінтеграції Криму. Зараз є потреба в доопрацюванні цього документу. В мене нещодавно була зустріч з керівником Національного інституту стратегічних досліджень. Ми домовились про співпрацю в даному напрямку. Ми сподіваємося, що це буде комплексний документ, який дасть чіткий сигнал і нашим міжнародним партнерам. Міжнародний тиск на країну агресора є ключовим щодо процесу деокупації і реінтеграції Криму», – сказав Гданов.

Нагадаємо:

  • У червні 2015 рік президент України Петро Порошенко пообіцяв презентувати стратегію повернення анексованого Росією Криму під контроль України. Однак згодом РНБО України обмежив доступ до Стратегії повернення Криму. Документ віднесли до категорії інформації з обмеженим доступом.
  • У лютому 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Стратегія деокупації Криму складається з політико-правової та інформаційної складових.