Сенцов голодує в медчастині, але здаватися не збирається

Життя
Олег Сенцов

Українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня, в п’ятницю вивозили в реанімацію. Зараз він знаходиться в санчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Про це розповіла сестра політв’язня Наталія Каплан, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радіо Свобода.

«За інформацією від російської правозахисниці Зої Світловий, яка домовилася на відезвонок з Олегом, в п’ятницю його вивозили в реанімацію. Зараз він знаходиться в медчастині. Достовірно про його здоров’я поки нічого не відомо, в кінці тижня до нього поїде адвокат і буде щось більше зрозуміло», – повідомила вона.

«Невідомо поки, чи застосовували примусове годування, як погрожували. Це все буде відомо в кінці тижня. Олег мені нічого про своє здоров’я не повідомляв, ми розмовляли про побутові речі, що передати дітям, мамі. Я просто розповідаю йому, що відбувається навколо політв’язнів , навколо його імені », – додала сестра Сенцова.

«Здаватися він не збирається вмирати не збирається, але і відступати від умов голодування теж», – підкреслила Наталія Каплан.

Як повідомлялось, 1 червня по всьому світу стартувала глобальна акція #SaveOlegSentsov з вимогою звільнити незаконно засудженого в Росії українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який з 14 травня проводить голодовку в російській колонії, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ.