У Києві проходить Марш рівності (трансляція)

Життя

У Києві 17 червня проходить «Марш рівності». Це завершальна акція міжнародного форуму «КиївПрайд-2018», який проходить щорічно з 2012 року.

Його учасники збираються у будівлі Національної опери, планують пройти по вулицях вулицях Володимирській і Льва Толстого до станції метро «Площа Льва Толстого». Організатори очікують, що в заході, який орієнтовно триватиме до 12:00, візьмуть участь близько 5000 чоловік.

Змінено робота громадського транспорту. Зокрема з 6:00 закриті станції метро «Театральна», «Площа Льва Толстого» і «Палац спорту» в центрі Києва.

В управлінні Нацполіціі Києва повідомили про декілька провокаціях і зіткненнях між учасниками маршу, його противниками і поліцією, що сталися вранці до початку акції. Правоохоронці затримали і доставили в райвідділи поліції понад 50 осіб, зазначили в управлінні Нацполіціі в Києві.

Безпека і порядок під час «Маршу рівності» забезпечуватимуть близько п’яти тисяч правоохоронців.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова раніше звернулася до голови Національної поліції Сергію Князеву і меру Києва Віталію Кличку з проханням гарантувати безперешкодне та безпечне проведення акції.

«Щороку радикально налаштовані громадяни намагаються зірвати «Марш рівності» – акцію на підтримку прав людини незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або будь-яких інших ознак. Хочу зазначити, що і на цей раз публічна дискусія навколо цього заходу набуває загрозливу забарвлення», – цитує Денисову прес-служба омбудсмена.