Фермерські кавуни відправлять баржею в Київ у кінці липня

Життя

Херсонські кавуни буде відвантажено на баржу «Нібулона» 25 липня. Перше несамохідне судно з кавунами прийде безпосередньо в Київ на Поділ, як і всі наступні доставки.

Про це в коментарі Kurkul.com із посиланням на президента кооперативу «Південний союз» Олександра Синенка повідомила прес-служба «Нібулона», передає Центр журналістських розслідувань.

«Якщо нам у реалізації цієї ініціативи не буде здійснюватися супротив, то і всі наступні «смугасті рейси» приходитимуть до Києва. А їх буде не один! У іншому випадку рейси приходитимуть на наш термінал у Переяслав-Хмельницькому», — коментують у компанії.

У прес-службі компанії також розповіли, після прес-конференції Олексія Вадатурського в ефірі LIGA.net, що відбулася 4 липня, міністр інфраструктури Володимир Омелян дав фальстарт баржі з кавунами.

«Міністр заявив: «Кавуни знову пішли в рейс». Цю інформацію він, очевидно, взяв з мого інтерв’ю виданню «Цензор.Бізнес», що вийшло саме в ці дні. Це дуже добре, що міністр так пильно слідкує за діяльністю нашої компанії, але чи він щось неправильно зрозумів, або йому неправильного підготували інформацію його підлеглі, та кавуни ще не пішли», — процитували Олексія Вадатурського у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, торік баржа «Нібулона» з 250 тон фермерських кавунів із Херсонщини вирушила 30 липня з причалу м. Гола Пристань на Херсонщині і прибула до Переяслав-Хмельницького в Київській області 4 серпня.

Це була перша доставка такого вантажу Дніпром за останні 14 років. Регулярні перевезення баштанових припинилися ще у 1990 рр. через занепад українських портів.