З Третьяковської галереї викрадали картину Куїнджі «Ай-Петрі. Крим»

Життя
Картина Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим»

Співробітники правоохоронних органів склали фоторобот чоловіка зі слів очевидців і розіслали його в усі підрозділи московської поліції.Мінкультури РФ екстрено внесло до реєстру викрадених картину Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим» для запобігання її вивезення за кордон. Напередодні вдень картину викрали. Вже 28 січня співробітники МВС і ФСБ РФ затримали підозрюваного у викраденні картини, повідомляє «Интерфакс» з посиланням на офіційного представника МВС РФ Ірину Вовк.

«У рамках розслідування було встановлено підозрюваного у скоєнні даного злочину. Ним виявився 31-річний чоловік, який був затриманий в селищі Заріччя Московської області», – заявила Ірина Вовк, передає Центр журналістських розслідувань.

За її словами, підозрюваний «розповів, що сховав викрадену картину на території недобудованого об’єкта в Одинцовському районі, де вона і була вилучена поліцейськими».

«За попередніми даними, злочин скоєно з корисливих спонукань. Встановлюються можливі співучасники затриманого, розслідування кримінальної справи триває», – зазначили в МВС Росії.

Зазначається, що підозрюваного у грудні 2018 року затримувала московська поліція за зберігання наркотиків.

Він є фігурантом кримінальної справи, порушеної за ст. 228 КК РФ, на момент затримання перебував під підпискою про невиїзд.

Про викрадення картини з Третьяковської галереї в Лаврушинському провулку очевидці повідомили увечері 27 січня. Відвідувач галереї Наталя розповіла «Дождю», що молода людина спокійно зняла картину з рами і пішла, співробітники не відразу відреагували на цю подію.

Співробітники правоохоронних органів склали фоторобот чоловіка зі слів очевидців і розіслали його в усі підрозділи московської поліції.