Близько 500 тонн херсонських кавунів 16 серпня відправлять баржею з Голої Пристані до Києва

Життя
Фото: Александр Синенко, Facebook

Близько 500 тонн кавунів 16 серпня відправлять з Херсонської області до Києва на баржі. Урожай кавунів перевищує минулорічний майже вдвічі.

Як повідомив президент кооперативу «Південний союз» Олександр Синенко, до Києва доставлять кавуни з кісточкою і без, а також дині, пише Центр журналістських розслідувань.

Як пише медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням на Херсонську облдержадміністрацію, баржа відправиться з Голої Пристані.

«16 серпня 2019 року відправляємо Баржу з кавуном та динею. Кооператив «Південий Союз» разом з компанією «Нібулон» та мережа супермаркетів «Сільпо». Вже три роки поспіль ми з Нашого Краю відправляємо кавуни Дніпром до Києва. Сьогодні в області врожай кавунів перевищує минулорічний майже в 2 рази. Тому цього року кавуни фермерів також вирушать з Нашого краю до Столиці. Кияни, зустрічайте нову баржу із смачними херсонськими кавунами!», – повідомив президент кооперативу «Південний союз» Олександр Синенко.

За його словами баржа доставить близько 500 тонн кавунів, пише Укрінформ.

Нагадаємо:

  • 30 липня 2017 року, вперше за останні 14 років Херсонщина відправила свої знамениті кавуни до Києва річковим транспортом по Дніпру. Від причалу зерноперевантажувального терміналу, побудованого компанією «Нібулон» в пониззі Дніпра в місті Гола Пристань, відчалив баржа, завантажена 250-ма тоннами кавунів, вирощених херсонськими фермерами. 4 серпня баржа з кавунами прибула в Переяслав-Хмельницький Київської області. Звідти кавуни були доставлена до Києва автотранспортом до супермаркетів мережі «Сільпо» і розпродані за два дні. Це стало можливим завдяки угоді про співпрацю між фермерами Херсонщини, агрохолдингом «Нібулон», торговельною мережею «Сільпо» та за підтримки Агентства США з міжнародної допомоги USAID. Однак ця перша баржа з херсонськими кавунами, на жаль, стала і останньою в 2017 році.