Жителі Херсона вийшли протестувати проти капітуляції на Донбасі: вимагають скликати позачергову сесію облради

Життя

6 жовтня Херсон приєднався до Всеукраїнського віче «Зупинимо капітуляцію!»: місцеві жителі підписали звернення до голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з вимогою скликати позачергову сесію та приняти резолюцію-звернення до президента України про негайне припинення капітуляції перед РФ.

Про це повідомляє ІРС-Херсон.

У резолюції до президента йдеться про вимогу «беззастережно засудити відведення військ з лінії розмежування та інших стратегічних позицій, вимагати від президента України ні в якому разі не імплементувати у національне законодавство так звану «формулу Штанмайєра», яка передбачає проведення на території Донбасу місцевих виборів».

 

“Вважаємо, що втілення у життя «формули Штанмайєра» у редакції, підписанній Л. Кучмою, призведе до перетворення Донбасу на друге Придністров’я”, – йдеться у зверненні.

Документ з підписами херсонців мають передати голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

  • У Києві на віче «Зупинимо капітуляцію», яке проходить на Майдані Незалежності, прийшли близько 10 000 осіб. За порядком на акції стежать 300 поліцейських, в тому числі співробітники поліції діалогу і військовослужбовці Національної гвардії.