У Києві відновив роботу метрополітен

Життя

У Києві запрацював метрополітен. Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив відео підготовки до відкриття. Також прес-служба КМДА опублікувала правила поведінки в метрополітені.

Відеозапис опублікована в Telegram мера столиці.

Він нагадав, що при користуванні метро обов’язкові масковий режим і дотримання соціальної дистанції. Мер закликав не нехтувати правилами безпеки.

Як передає пресслужба КМДА, вагони метрополітену повинні обробляти дезінфікуючими засобами в той час, як поїзди будуть заходити в електродепо і на пункти технічного обслуговування. Салони транспортних засобів, зупинки, приміщення станцій для пасажирів, платформи, вестибюлі і приміщення станцій метро будуть дезінфікувати кожні три години.

У київському метрополітені забезпечать санітарний контроль пасажирів на вході. Людей без захисних масок до транспорту не допустять. Якщо у пасажирів виявлять ознаки гострих респіраторних захворювань – обов’язково виміряють температуру тіла. Також важливо, що люди з ознаками інфекційного захворювання і з температурою тіла вище 37,2 градусів не допускаються в метро.

У метрополітені повинні забезпечити відстані не менше 1,5 метра між пасажирами, які стоять в чергах до кас і терміналів самообслуговування, в вестибюлях і на платформах станцій. Якщо буде скупчення людей – вхід на станції частково або повністю обмежать.

Водіїв, кондукторів, машиністів, контролерів і інший персонал забезпечать засобами індивідуального захисту. Також будуть контролювати стан їх здоров’я. До роботи не повинні допускати людей з ознаками респіраторного інфекційного захворювання і тих, хто потребує самоізоляції.

  • 23 травня в Києві відновив роботу наземний громадський транспорт (автобус, трамвай, тролейбус), а також магазини площею до 1000 кв.м. З 25 травня почне працювати: метро в звичайному режимі; всі ринки і ярмарки; дитячі та спортивні майданчики в парках і скверах.