В УЄФА немає претензій до нової форми збірної з футболу з українським Кримом і Донбасом

Життя

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердила нову форму збірною України з футболу, дизайн якої обурив політиків у Росії. На формі є написи «Слава Україні!» та «Героям слава!», а також контур мапи України разом із тимчасово окупованими територіями Донбасу та Кримом.

Про це в УЄФА повідомили у коментарі для Інтерфакс-Україна.

«Футболка збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 була затверджена УЄФА відповідно до чинних правил форми», — заявили у Спілці європейських футбольних асоціацій.

Напередодні дизайн нової форми презентував глава Української асоціації футболу Андрій Павелко. Саме у цій формі збірна гратиме на Євро-2020, яке перенесли на літо 2021-го через пандемію.

Дизайн форми збурив, зокрема, представницю Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову та депутата Держдуми РФ Дмитра Свищова. Останній узагалі закликав УЄФА заборонити Україні грати у новій формі.

Євро-2020 триватиме з 11 червня по 11 липня. У межах групового етапу збірна України 13 червня зіграє з Нідерландами, 17 червня — з Північною Македонією, а 21 червня — з Австрією.