У Дніпрі солдат розстріляв військових і втік: загинуло п’ятеро людей – ДБР

Життя

МВС заявляє, що у Дніпрі на заводі Південмаш солдат-строковик розстріляв варту Нацгвардії і втік зі зброєю, загинули п’ятеро людей, ще п’ятеро були поранені. За версією слідства, солдат-строковик Рябчук Артемій Юрійович 2001 року народження під час видачі зброї з невстановлених причин розстріляв з автомата Калашникова варту військових Нацгвардії та втік зі зброєю.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції.

Трагедія сталася о 03:40 27 січня на заводі «Південмаш». 

Внаслідок стрілянини загинули п’ять осіб (четверо військових та цивільна жінка), ще п’ять отримали поранення.

«Рябчук охороняв територію Південмашу, був призовником із Ізмаїлу Одеської області», – написав у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко.

Слідство визначатиме, що спричинило такий вчинок: чи чинився на солдата психологічний тиск у колективі, як він проходив медкомісію, яка дала йому доступ до бойової зброї.

За фактом розстрілу військовослужбовцем Нацгвардії чотирьох військовослужбовців та одного цивільного на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі відкрито кримінальне провадження, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

«Близько 4 години ранку 27 січня 2022 року до Дніпровського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, відкрито вогонь з автоматичної зброї по військовослужбовцях… У результаті п’ятеро осіб загинули, серед них одна цивільна, ще п’ятеро – отримали поранення різного ступеню тяжкості», – йдеться у повідомленні ДБР, розміщеному на сайті відомства.

За інформацією ДБР, військовослужбовець зі зброєю та патронами, який відкрив вогонь по товаришах зі служби, втік із місця події.

«За цим фактом розпочато кримінальне провадження», – інформують у бюро.

У пресслужбі також повідомили, що серед загиблих – четверо військовослужбовців та одна цивільна людина.