Долина курганів. Українців запросили на онлайн-екскурсію Херсонщиною за донат на підтримку природоохоронців на війні

Життя
Долина курганов
Урочище "Долина курганів" Фото: life.pravda.com.ua

Українська Природоохоронна Група (UNCG) запросила українців на онлайн-екскурсію Херсонщиною за донат на підтримку природоохоронців на війні. Цикл онлайн-екскурсій заплановано спільно з Херсонським державним університетом. Перша екскурсія «Урочище «Долина Курганів» – унікальна природна та культурна пам’ятка Херсонщини» відбудеться 28 липня о 17.00 на платформі Zoom.

«Наразі українці – і ті, хто перебуває в окупації, і ті хто виїхав у відносно безпечні регіони – позбавлені можливості відвідати природні місця Херсонщини. Ми вирішили провести серію благодійних онлайн-екскурсій про унікальні природні куточки Херсонщини, привернути увагу до необхідності їхнього збереження і заразом допомогти захисникам та захисницям нашої держави. Під час першої екскурсії Іван Мойсієнко розповість про Долину Курганів – унікальну природну пам’ятку регіону, яка, на жаль, досі не має заповідного статусу», – йдеться в повідомленні.

Лектор-екскурсовод: член правління Української природоохоронної групи, професор Херсонського державного університету, доктор біологічних наук Іван Мойсієнко.

Умовою підключення до екскурсії є добровільна пожертва на потреби ЗСУ, а саме на підтримку природоохоронців, які наразі воюють. Акцію з підтримки природоохоронців опікується волонтер та наш колега Петро Тестов. Картка Петра для донатів 4731185602177567

Підключитися можна за посиланням

Ідентифікатор конференції: 761 8242 8068 Код доступа: VW70hC

Наступні екскурсії будуть присвячені урочищам «Кардашинське Болото», «Буркутські Плавні», поди Херсонщини («Чорна Долина», «Гарбузи» та інші).

Іван Мойсієнко

 

Через дії загарбників практично вся земля на лінії фронту, узбережжі наших морів і річок замінована та начинена смертоносними нерозірваними снарядами. Знадобиться не один рік, щоб усе це відновити. Але ще довгий час, після закінчення військових дій та деокупації, страждатимуть червонокнижні рослини, птахи, тварини та мікроорганізми. А разом із ними й люди. Через бойові дії у води річок, Чорного та Азовського морів потрапляють токсичні речовини від збитих ракет, затоплених суден, зруйнованих очисних споруд. Все це загрожує підводному і надводному життю не тільки українського півдня, а й усього регіону.

Читайте матеріали ЦЖР:

Спустошені землі. Що лишають по собі російські окупанти в наших заповідниках і національних парках

Війна і море. Як російська агресія загрожує екосистемам річок і морів українського півдня