«Безсмертний полк». РФ приховує захворювання військових на COVID-19 у Криму

Блоги
Фото: YouTube Минобороны России

Відеоблог Євгенія Лешана про війну коронавірусу проти російської армії. І про невидимий кримський фронт цієї війни. Невидимий – бо інформацію про захворюваність на коронавірус серед окупаційних військ в Криму та Севастополі російська влада не оприлюднює. Взагалі. На відміну від власне російських регіонів.

Кремлівський офіціоз повідомляє про героїчну та самовіддану роботу військ РХБЗ зі знезараження місцевості. Солдати у загальновійськових захисних костюмах та протигазах поливають стратегічні підприємства та військові об’єкти, а подекуди й просто вулиці російських міст, парадні та дитячі майданчики розчином хлорки. Це – проти вірусу, що передається повітряно-крапельним шляхом! Чудовий привід для проведення масштабних навчань військ хімзахисту… Але епідемії це не завадить.

Тому – російська армія готується хворіти. Готується грунтовно: по всій Росії та в окупованому Севастополі силами військово-будівельного комплексу будують нові шпиталі – загалом на тисячу шістсот ліжкомісць. Вони знадобляться вже найближчим часом – бо захворюваність на коронавірус у російській армії зростає.

В Криму – взагалі тиша. Чи є коронавірус в окупаційних підрозділах російської армії та флоту, чи немає – цього вам ніхто не повідомить. Секретність. Підрозділи хімзахисту Чорноморського флоту, що дезінфікували Севастополь, відправились до Абхазії. Такий собі дивний трансфер з однієї окупованої території до іншої.

У Севастополі Міноборони РФ будує шпиталь на 60 ліжок в районі бухти Омега. І саме там один будівельник підхопив коронавірус. На цьому медично-оборонному будівництві працює близько семисот людей. І всі вони після першого випадку захворювання живуть у наметах просто на об’єкті. За пару днів окупаційний «губернатор Севастополя» Михайло Развозжаєв визнав, що на ще одному будівельному майданчику – біля аеродрому Бельбек – вже 36 хворих, а це – половина всієї севастопольської коронавірусної статистики. Там також ввели режим обсервації.

Окрім нового шпиталю, Міноборони РФ готує до прийому коронавірусних хворих великий медичний корабель «Єнісей» – а це близько 450 ліжкомісць. І за даними української розвідки, «Єнісей» може стати місцем концентрації хворих на коронавірус військових з усієї Росії. Оце так подарунок окупованому місту!

Як ці подарунки кваліфікуються з точки зору міжнародного гуманітарного права? Адже окупант відповідає зокрема й за здоров’я населення окупованої території. Про це фахово розповідає представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Отже, слідкуємо, документуємо, не вибачаємо. Усім, хто зараз перебуває в окупованому Криму, бажаємо міцного здоров’я – воно вам знадобиться. Громадянам України – дочекатися визволення окупованих територій. А окупантам і колаборантам – дожити до суду і відповісти за все.