«Русская весна» и фальшива мінералка

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про те як в окупованому Криму адепти так званої «русской весны», які під час захоплення півострова Росією лякали кримчан міфічними «бандеріцями», тепер виготовляють та продають підроблену мінеральну воду під українськими брендами із бандерівського краю.

На півострові продається нібито мінеральна вода «Моршинська». Дизайн етикетки – як у справжньої «Моршинської», але на ній написано, що її виробник – ТОВ «НІК» з Бахчисарайського району, замовник – ТОВ «Тіана» з Сімферополя. А справжню «Моршинську» видобувають в Моршині, Львівської області та розливають на Моршинському заводі мінеральних вод «Оскар».

Директором та співзасновником фірми «НИК», що  виробляє кримську начебто «Моршинську», є Дмитро Шинкаренко із Бахчисараю, куди переїхав із Горлівки. Засновник та керівник фірми «Тиана», замовниці фальсифікату –  сімферополець Антон Малесь. Він також є засновником севастопольського ТОВ «Интент» , а його партнером у цій фірмі є Юрій Федін, який є також  директором ООО «Медиагрупп Ньюсфронт», засновниками якого є Костянтин Книрік і Михайло Синелін.

«Медиагрупп Ньюсфронт» – це юридична особа російського пропагандистського інформаційного агентства «НьюсФронт», яке очолює Костянтин Книрік, голова кримського відділення російської шовіністичної партії «Родіна». Федін – його однопартієць.

Отже, пафосна риторика про російський патріотизм, слов’янську єдність, «русскую весну», возз’єднання з великою батьківщиною та боротьбу проти бандерівців на практиці перетворюється на дрібне шахрайство, крадіжку українських брендів та постачання кримчанам, які «повернулися у рідну гавань», фальсифікованої мінералки сумнівної якості та невідомого походження.