РФ вночі запустила по Україні сім дронів Shahed та шість ракет С-300, ППО знищила п’ять «шахедів»

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські війська вночі 8 грудня запустили по території України сім ударних дронів типу Shahed та шість ракет С-300. Підрозділи протиповітряної оборони знищили п’ять «шахедів».

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 8 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed із району Приморсько-Ахтарськ та зенітними керованими ракетами С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Усього зафіксовано пуски семи ударних БпЛА Shahed-136/131 та шести зенітних керованих ракет С-300.

Напрямок удару «шахедів» – Дніпропетровщина, зенітних керованих ракет – Харківщина.

«Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 5 ударних БПЛА противника», – розповіли у Командування ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter