Атака РФ на Київ: кількість загиблих зросла до 23

Війна

У Шевченківському районі Києва рятувальники деблокували з-під завалів 19 людей, які загинули внаслідок масованого ракетного удару РФ по Україні 29 грудня.

Про це інформує Міністерство внутрішніх справ України.

Співробітникам ДСНС вдалося врятувати вісім людей. Пошуково-рятувальна операція триває цілодобово.

Пізніше у КМВА повідомили про 21 загиблого від російських ракет. Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що рятувальники продовжують діставати з-під завалів тіла загиблих унаслідок ракетного удару. Кількість загиблих зросла до 23.

Напередодні міський голова Києва Віталій Кличко повідомляв, що атака на столицю 29 грудня стала найбільшою за кількістю жертв. 1 січня в Києві оголошене Днем жалоби.

Як повідомлялося, за інформацією Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного, ворог під час масованого удару по Україні вночі та вранці 29 грудня використав 158 засобів повітряного нападу. Було атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 27 ударних дронів типу Shahed та 87 крилатих ракет різних типів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter