Зеленський домовився з Путіним про узгодження списків кримчан для звільнення

Новости
Президенты Украины и РФ на «нормандском саммите» Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський телефоном домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про негайне узгодження списків для звільнення українців, що утримуються в Криму та Росії, та росіян, які утримуються в Україні.

Про це повідомляє офіційний акаунт Офісу президента України у Facebook.

Президенти України та РФ привітали один одного зі святами та взаємним звільненням утримуваних осіб, а також з укладенням п’ятирічного контракту про транзит російського газу, сказано в повідомленні.

«Під час розмови очільники держав також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні», — повідомляє Офіс президента.

Нагадаємо: 

  • 29 грудня 2019 року під час взаємного звільнення утримуваних осіб Україні було передано 76 громадян, які утримувалися РФ і бойовиками ОРДЛО. У свою чергу, Україна видала 127 осіб.
  • Політв’язнів — кримських татар «включать у наступний етап обміну», обіцяє представництво президента України в Автономній Республіці Крим.
  • Україна і Росія підписали контракт на транзит газу до Європи терміном на п’ять років, мінімальна вартість якого — понад $7 млрд.