Как можно так не любить свою страну, или как используют пренебрежение к стране

Мнения

Почти все видели якобы новые вагоны Укрзализныця — Ukrzaliznytsia в «Пшонка-стайл»?

Но на самом деле ничего Укрзализныця — Ukrzaliznytsia не презентовал: ее председатель поделился https://cutt.ly/Ahtudsx только том, что нашел у предприятия в закромах. Там не только вагоны, безвкусные и исторические вагоны еще со времен Кагановича (был Генеральным секретарем УК КП (б) Украины в 1947) — и предложил переделать их к молодым или сделать хипстер-бар, пишет в Facebook аналитик, OSINT-расследователь, фейкчекер и тренер по медиаграмотности Кристина Боровкова.

Ймовірно, що почав усе Vitalii Chepynoga, пост якого набрав 12 тис переглядів https://cutt.ly/Mhtu331 (не маю сумнів, що людина вміє читати та дуже любить країну). Він вирішів довести усім, що усе з цим державним підприємством погано — та трішки прикрасив реальність у стилі Пшонки: «»Укрзалізниця» запустила в експлуатацію VIP-вагон…[…]….Які технології… Все полить керасіном і спалить к і*еням… Немедлєнно!!!«.

Це такий нарратив розповідати, як усе погано у суспільстві та малювати країну «failed state».

Але «професійні» ЗМІ, от як УНІАН, 24 канал та решта (наприклад ZIK у етері) не перемінули з радістю написати про це та додати, скільки такі вагони будуть коштувати (УНІАН увімкнув фантазію — https://cutt.ly/JhtuNn3, »»Пшонкастайл» та жлобство: у соцмережах бурхливо обговорюють VIP-вагони від «Укрзалізниці») та як нібито їх (ймовірно, з подачею цих «якісних» ЗМІ) вже розкритикували читачі (розкритикував сам голова підприємства, але 24 каналу на це побоку — https://cutt.ly/mhtuBwm).

Офіційна сторінка намагалася виправити це — https://bit.ly/332A0LB, але вже було пізно. Тільки ЛІГА.Бизнес написала усе як є https://biz.liga.net/…/iz-vip-vagonov-ukrzaliznytsi-hotyat-… але кому до того є діло, коли можна з радістю розповідати, як у країни погано та можна за цей рахунок потішити свій егоїзм?

Культивація «зради», культивація «усе погано» — це маніпуляція настроєм людей, це «здача позицій» задовго до кінця битви.

Будь ласка, коли бачити таке — особливо як у цьому випадку зманіпульоване — знайте, що вас можуть використати, якщо ви не ставитесь з повагою до своєї країни. Ви мешкаєте тут, значить це місце вже гідне вашої поваги, бо ви ж поважаєте себе.

P.S. Журналісти настільки радіють за країну, що навіть додали на фотографії нібито картинку з ТВ, якої нема навіть у пості людини, що добре вміє читати.