Як можна так не любити свою країну, або як використовують зневагу до країни

Думки

Майже усі бачили нібито нові вагони Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia в «пшонка-стайл»?

Але насправді нічого Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia не презентувала: її голова поділився https://cutt.ly/Ahtudsx тільки тім, що знайшов у підприємства в засіках. Там не тільки вагони, позбавлені смаку та історичні вагони ще з часів Кагановича (був Генеральним секретарем УК КП(б) України в 1947) – та запропонував переробити їх до молодят чи зробити хіпстер-бар, пише у Facebook аналітикиня, OSINT-розслідувачка, фейкчекерка та тренер з медіаграмотності Христина Боровкова.

Ймовірно, що почав усе Vitalii Chepynoga, пост якого набрав 12 тис переглядів https://cutt.ly/Mhtu331 (не маю сумнів, що людина вміє читати та дуже любить країну). Він вирішів довести усім, що усе з цим державним підприємством погано – та трішки прикрасив реальність у стилі Пшонки: ««Укрзалізниця» запустила в експлуатацію VIP-вагон…[…]….Які технології… Все полить керасіном і спалить к і*еням… Немедлєнно!!!».

Це такий нарратив розповідати, як усе погано у суспільстві та малювати країну «failed state».

Але «професійні» ЗМІ, от як УНІАН, 24 канал та решта (наприклад ZIK у етері) не перемінули з радістю написати про це та додати, скільки такі вагони будуть коштувати (УНІАН увімкнув фантазію – https://cutt.ly/JhtuNn3, ««Пшонкастайл» та жлобство: у соцмережах бурхливо обговорюють VIP-вагони від «Укрзалізниці») та як нібито їх (ймовірно, з подачею цих «якісних» ЗМІ) вже розкритикували читачі (розкритикував сам голова підприємства, але 24 каналу на це побоку – https://cutt.ly/mhtuBwm).

Офіційна сторінка намагалася виправити це – https://bit.ly/332A0LB, але вже було пізно. Тільки ЛІГА.Бизнес написала усе як є https://biz.liga.net/…/iz-vip-vagonov-ukrzaliznytsi-hotyat-… але кому до того є діло, коли можна з радістю розповідати, як у країни погано та можна за цей рахунок потішити свій егоїзм?

Культивація «зради», культивація «усе погано» – це маніпуляція настроєм людей, це «здача позицій» задовго до кінця битви.

Будь ласка, коли бачити таке – особливо як у цьому випадку зманіпульоване – знайте, що вас можуть використати, якщо ви не ставитесь з повагою до своєї країни. Ви мешкаєте тут, значить це місце вже гідне вашої поваги, бо ви ж поважаєте себе.

P.S. Журналісти настільки радіють за країну, що навіть додали на фотографії нібито картинку з ТВ, якої нема навіть у пості людини, що добре вміє читати.