Крымский бизнес-партнер Зеленского

Мнения
Владимир Зеленский подал е-декларацию кандидата в Президенты Украины. Много оффшоров, недвижимости и миллионы гривен. Но это не так интересно. В декларации нет компании, которая и связывала «слугу народа» с Россией — «ГРИН ФЭМИЛИ ЛТД».

Так, він вирішив вийти з кіпрської офшорки, але ця декларація стосується 2017 року, а не сьогодення. До того ж, він досі кінцевий власник різних фірм саме через цю ЛТД з Нікосії, наприклад ТОВ “Драйв Продакш” (37772581). Окей. Це вже відома інформація і нехай з декларацією грається Національне агентство з питань запобігання корупції — НАЗК.
 
Мене ж зацікавили його патенти. Знайшов там одну людину. Баруля Наум Йосипович.
 
У фірмах Зеленського він теж світиться. А ще розповідає про створення “Ліги сміху”
У цьому ж відео він говорить про КВН та Маслякових, з яким має бізнес, наприклад ТОВ “КВН Продакшн”. А те, що Олександр Масляков давно підтримує Владіміра Путіна, навіть нещодавно став його довіреною особою на президентських виборах, мабуть, Барулю не хвилює.
 

Фото: RFE/RL

 
Не хвилює його й компанія в окупованому Криму, зареєcтрована за російським законодавством у грудні 2014 року. Тобто вже після окупації українського Криму російськими військами.
 
Не вірите? Так перевірте через ЕГРЮЛ компанію “Профиль-Н” (ИНН 9108010000 — ред.).
Зареєстрована в Судаку «Республики Крым» по вулиці Набережній, 37. До речі, досі працює.
 
Наум Баруля — лише один із засновників ООО “Профиль-Н”. Інша засновниця — Ірина Борзова. Жінка у 2015 році балотувалася у Вінницьку міську раду, про що писав Рух ЧЕСНО.
 
 
Ірина Борзова — дружина заступника керівника Державного управління справами Сергія Борзова. ДУС відповідає за матеріально-технічне, соціально-побутове та інше забезпечення діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів, усіх міжнародних дипломатичних представництв на території держави.
 
ЧЕСНО писали про бізнес в окупованому Криму Борзової ще у травні 2018 року. Хто знав, що цей же бізнес приведе до бізнес-партнера нового (ще не) кандидата у Президенти України.