У Херсонській області проводяться випробування зенітних ракет

Новини
Фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

У Херсонській області на тимчасовій майданчику поблизу села Олександрівка в четвер, 2 листопада, почалися контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Командування повітряних сил ЗСУ.

До проведення випробувань залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку і безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України.

«З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань, бойові обслуги підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовуватимуть практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям-безпілотним літальним апаратам типу ВР-3 «Рейс»», – йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

Як підкреслили в Командуванні ПС ЗСУ, повітряні стрільби проходять «виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням всіх норм міжнародного права».

Фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

Нагадаємо 1-2 грудня 2016 року у півдні України поблизу окупованого Криму пройшли навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких проводилися повітряні стрільби зенітними ракетами середньої дальності.

Напередодні навчань ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що Росія загрожувала Києву ракетним ударом у відповідь на проведення навчань.

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Україна була готова до удару з боку РФ і відпрацьовувала такий варіант під час ракетних стрільб, які відбулися 1-2 грудня.

В середині січня 2017 року Херсонської області підрозділи Повітряних сил Збройних сил України провели навчання оперативно-тактичного угруповання «Південь», що включають ракетні стрільби.