МЗС України зажадав від РФ звільнити фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір»

Новини
Фото: ovs.skav.sudrf.ru

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнення шести фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір», яких раніше перемістили з Криму в Ростов-на-Дону для участі в судових засіданнях Північно-Кавказького окружного військового суду.

Про це заявила речник МЗС України Мар’яна Беца, передає Центр журналістських розслідувань.

«Спочатку Росія викрала українських громадян з окупованого Криму, тепер – чергове судилище. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення», – написала Беца.

24 січня в Північно-Кавказькому військовому окружному суді почалося попереднє судове засідання щодо шести фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Фігуранти ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсен Джеппаров і Рефат Алімов знаходяться під вартою після того, як їх заарештували в Краснокам’янці 18 квітня 2016 року. Перших чотирьох обвинувачених «справи» заарештували 11 лютого 2016 року.

Серед них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеин Куку, алуштінец Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Инвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.