У ЗСУ розповіли, яку нову форму і спорядження отримають військовослужбовці у 2020 році

Новини
Фото: Facebook Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ

У Збройних Силах України розповіли про нові елементи «бойового гардеробу» і спорядження з загальновійськового комплекту, які отримають у 2020 році військовослужбовці замість тих, які терміново розроблялись та поставлялись до війська у 2015-2016 роках.

Про це повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

«Якщо у 2015-2016 рр. існувала негайна необхідність забезпечення армії майном у величезній кількості через відсутність навіть елементарного польового одягу та взуття, то сьогодні робота має більш плановий та науковий характер. Нині триває робота з розробки понад 30 нових предметів з покращеними тактико-технічними та фізико-механічними характеристиками». – наголосили в Головному управлінні.

Так, у 2020 році заплановано оновлення окремих елементів літнього та демісезонного одягу зі складу бойового єдиного комплекту (БЄК), а також засобів захисту зі складу БЄК та бойового спеціального комплекту (БСК).

Зокрема, наступного року у військах отримають такі новинки загальновійськового комплекту:

– трикотажні, тканні, нетканні матеріали;
– ламіновані тканини, подібні до «хард шел» (Hard Shell) та «софт шел» (Soft Shell);
– нові типи взуття;
– нові бронежилети та шоломи.
– літній польовий костюм;
– кепі;
– панаму;
– футболку та труси;
– білизну демісезонну;
– шкарпетки літні та демісезонні;
– черевики літні та демісезонні;
– костюм вітровологозахисний демісезонний.

Як наголосили у відомстві, окреме майно вже пройшло випробування, інше – розпочне цей етап найближчим часом. Далі кожен елемент чекають перевірки лабораторій і підготовка технічної документації.

«Елементи БЄК та БСК, які існують на сьогодні, розроблені ще у 2015-2016 рр. з урахуванням насамперед можливостей вітчизняної легкої промисловості. Однак нині підприємства та технології нашої країни мають позитивну динаміку розвитку. Крім того, з 2019-го в Україні припинили дію застарілі ГОСТи, а з ними пішли у минуле ряд архаїзмів (ватин, розворсоване сукно тощо). До того ж, за останні 2 роки НАТО повністю змінило вимоги до засобів індивідуального захисту, а з цього року починається активний перегляд стандартів щодо елементів одягу та спорядження», – пояснили в ГУ розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Нагадаємо:

  • У липні 2018 року у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України продемонстрували нові зразки уніфікованого і спеціалізованого однострою, включаючи білизну, а також засоби захисту для українських військовослужбовців.
  • У 2020 році військовослужбовці ЗСУ отримають оновлену форму, якій проведуть апгрейд на підставі аналізу використання одностроїв в районі проведення бойових дій на Донбасі.