Військовослужбовці ЗСУ у 2020 році отримають оновлену форму

Новини
Фото: tyzhden.ua

Військовослужбовці Збройних Сил України у 2020 році отримають оновлену форму, якій проведуть апгрейд на підставі аналізу використання одностроїв в районі проведення бойових дій на Донбасі.

Про це агентству Міноборони України АрміяInform повідомили фахівці Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України.

«За останні роки ми отримали низку зауважень від військовослужбовців стосовно експлуатації літнього польового загальновійськового комплекту. Було опрацьовано та проаналізовано велику кількість запитів із Генерального штабу ЗС України», – розповів начальник відділу розробки речового майна Головного управління Василь Саковець.

Він додав, що раз на три місяці фахівці управління проводять опитування військових у районі проведення бойових дій. На основі цих опитувань насамперед будуть оновлені демісезонна білизна, флісові куртки та технологія виробництва взуття, пізніше – всі інші предмети комплекту.

Василь Саковець, начальник відділу розробки речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України Фото: tyzhden.ua

Як зазначили в управлінні, у 2020 році на території України планують виготовляти якісні мембранні матеріали, для військової форми, яку зараз змушені закуповувати в іноземного виробника.

  • У липні 2018 року у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України продемонстрували нові зразки уніфікованого і спеціалізованого однострою, включаючи білизну, а також засоби захисту для українських військовослужбовців.