Правозахисник вказав, що у «безстрокового» дозволу СБУ на перетин КПВВ є термін дії

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Константин Реуцкий

Правозахисник звертає увагу громадян, що у дозволу на перетин КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, який видає Служба безпеки України, є визначений термін дії, хоча пропуск і називають «безстроковим».

Про нюанси оформлення такого пропуску розповів провідний фахівець програми «Інформування, консультування та правова допомога» Норвезької ради у справах біженців (NRC) Роман Гаврилов, передає портал «Донецкие новости».

«Якщо пропуск – електронний дозвіл – був зроблений після 28 березня 2019 року, то його продовжувати не потрібно. Він автоматично буде продовжуватися. Він називається безстроковим, однак ні, він має свій термін (дії – ред.) – це 2027 рік. Це позначено», – пояснив Гаврилов.

«Тобто, якщо ви зробили (пропуск – ред.) після 28 березня, то його не потрібно буде продовжувати. Якщо у вас пропуск був зроблений до 28 березня, то вам необхідно переподати (документи на сайт СБУ – ред.) і він, пропуск, буде теж так званий безстроковий», – додав правозахисник.

Нагадаємо:

  • Правозахисники нагадали правила оформлення дозволів на в’їзд до тимчасово окупованих територій Донбасу через КПВВ на лінії розмежування, які з 28 березня 2019 року видаються без обмеження терміну дії.
  • За даними Держприкордонслужби, з семи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське», «Станиця Луганська», «Щастя» і «Золоте», пропуск людей в обидві сторони зараз відбувається тільки на КПВВ «Станиця Луганська».