Правозахисники нагадали про правила оформлення дозволів на в’їзд до окупованого Донбасу

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Правозахисники нагадали правила оформлення дозволів на в’їзд до тимчасово окупованих територій Донбасу через лінію розмежування, які з 28 березня 2019 року видаються без обмеження терміну дії.

Про це повідомляє Благодійний фонд «Восток SOS».

Для отримання дозволу фізичній особі на в’їзд на тимчасово окуповані території або виїзд з таких територій особа подає заяву в електронній формі на офіційному веб-сайті СБУ (urp.ssu.gov.ua) або в письмовій формі координаційному центру або координаційній групі, а також копію документа, що посвідчує особу.

Дозволи видані після 28.03.2019 не мають обмеження терміну дії.

Правозахисники звертають увагу, що на сьогодні під час реєстрації на сайті СБУ кнопка «ПЕРЕПОДАТИ» з’являється у дозволів, які були подані після 28.03.2019 і не мають обмеження терміну дії.

«Ми звернулися за роз’ясненням до Координаційної Групи OTУ «Маріуполь» де нам повідомили, що дозволи подані після 28.03.2019 дійсно оформлені без обмеження терміну дії, а переподавати заявку потрібно у разі зміни даних (місце реєстрації або фактичного проживання, народження дитини). Усім іншим не має потреби переподавати заяви», – пояснили у «Восток SOS».

Правозахисники також наголосили, що у разі переподачі заяви, термін оформлення дозволу складає не пізніше ніж протягом 15 днів з дати реєстрації відповідної заяви відповідно до постанови Кабінету Міністрів №815 від 17.07.2019.

На Донбасі перетинати лінію розмежування можна через п’ять встановлених КПВВ: в Луганській області – КПВВ «Станиця Луганська», в Донецькій області – КПВВ «Майорське», КПВВ «Мар’їнка», КПВВ «Новотроїцьке» і КПВВ «Гнутове».

Нагадаємо:

  • Правозахисники підготували вісім важливих рекомендацій, яких слід дотримуватись громадянам, які планують найближчим часом перетинати лінію розмежування на Донбасі через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ), аби уникнути помилок, зберегти своє здоров’я, сили, час та гроші.