Українські військові візьмуть участь у заходах багатонаціональних навчань в Європі – Генштаб ЗСУ

Новини
Підрозділ 82-ї повітряно-десантної дивізії США готується до десантування на навчаннях Defender Europe 21 Фото: Facebook 82nd Airborne Division

Українські військовослужбовці будуть задіяні в окремих заходах під час масштабних багатонаціональних навчань Defender Europe 21 («Захисник Європи-21»), в яких візьмуть участь понад 30 тисяч військових із 25 країн. Навчання відбуватимуться на території 13 країн під керівництвом Сухопутних сил США в Європі і триватимуть до червня.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

«У рамках заходів кампанії «Вогньовий удар» однією з її центральних подій є навчання під назвою Dynamic Front («Динамічний фронт»), які цього року будуть проводитися як частина навчань Defender на полігоні Графенвер (Grafenwoehr, Німеччина). У рамках Dynamic Front, ми використаємо бойову потужність 1800 учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи, одна з яких включає участь України в цьому тренуванні. Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила», – повідомив під час телефонного брифінгу полковник Даніель Міллер, командувач 41 бригади польової артилерії армії США, якого цитує Генштаб.

В свою чергу, як заявив керівник 7-го тренувального командування сухопутних військ США, бригадний генерал Крістофер Норрі, навчання Defender Europe-21, як і інші навчання, що проводяться на регулярній основі, мають на меті підвищити готовність і сумісність між силами США, союзників із НАТО і країн-партнерів.

«Цього літа велика частини навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря та регіону Балкан… Той факт, що ми будемо проводити ці навчання у регіоні від високих широт до Естонії і далі до Марокко протягом кількох наступних місяців, має дати уяву про масштаб цих навчань. Ми проводимо справжні навчання на цьому театрі цього літа, разом із нашими найкращими союзниками, такими як Естонія», – сказав американський генерал.

За інформацією, що прозвучала під час телефонного брифінгу, навчання Defender Europe 21 розпочалися вночі 7 травня з проведення артилерійських стрільб на полігонах Естонії. Протягом дня в рамках цих навчань під час тренування «Swift Response 21» (Швидка відповідь – 21) в Естонії буде проведено десантування підрозділів 82-ї повітряно-десантної дивізії США. Після цього відбудеться серія інших тренувань за участю військовослужбовців США, союзників по НАТО та країн-партнерів.

Навчання Defender Europe 21 присвячені розгортанню в Європі військ та військового обладнання з континентальної частини США на випадок кризи для захисту союзників. Протягом березня в порти Албанії, Хорватії, Німеччини і Греції морським шляхом доставлені понад 1300 одиниць військового обладнання армії США. До навчань Defender Europe цього року залучені понад 30 тисяч військовослужбовців з 25 країн, які проведуть взаємопов’язані тренування на території 13 країн.

Церемонія відкриття навчань відбулася 4 травня в Албанії.

Нагадаємо:

  • Військовослужбовці Військово-Морських Сил Збройних Сил України візьмуть участь у навчаннях ВМС Турецької Республіки Dogu Akdeniz 2021 («Східне Середземномор’я – 2021»).