У Генічеському районі бази відпочинку заповнені мобілізованими військовими РФ – Барієв

Новини
Москва, мобілізовані росіяни, які вирушають на війну до України Фото: Anadolu Agency

На окупованій Херсонщині усі бази відпочинку у Генічеському районі заповнені мобілізованими російськими військовими, які проходять військову підготовку.

Про це повідомив у Facebook Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру (КРЦ), голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу.

«Усі бази відпочинку Генічеського району Херсонської області заповнені російськими військовослужбовцями. Швидше за все це мобілізовані, які проходять військову підготовку, оскільки постійно чути постріли з автоматів та вибухи гранат, а також гасають військові автомобілі, за рухом яких видно, що за кермом сидять недосвідчені водії», – написав Барієв.

За його словами, номери військових автомобілів вказують, що до Генічеського району направлені мобілізовані з Кіровської області та Чувашії РФ, крім того, останнім часом з’явилася військова техніка з Москви та Московської області.

Барієв додав, що на запитання місцевих мешканців: «Що ви тут забули?», російські військові відповідають: «Що вдома немає заробітку надіслали сюди…»

«Звертаюся до матерів, дружин та сестер Кіровської, Московської областей, Чувашії та міста Москви, а чи добре ви подумали, коли за 200 тисяч рублів продали душі своїх близьких дияволу? Прокиньтеся поки не пізно, інакше незабаром оплакуватимете трупи своїх близьких», – зазначив член Меджлісу.

Як повідомлялося, 21 вересня через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу. У «сьомому пункті» указу Путіна про мобілізацію йдеться про те, що Міноборони РФ дозволяє призвати на військову службу не 300 тисяч резервістів, а 1 млн.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter