Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні до 19 лютого

Новини
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада 16 листопада підтримала пропозиції президента Володимира Зеленського та продовжила термін воєнного стану і загальної мобілізації в Україні ще на 90 діб – до 19 лютого 2023 року.

За ухвалення законопроєктів №8189 та №8190 про затвердження відповідних указів президента у залі парламенту проголосували 294 та 297 депутатів, повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

«Верховна Рада продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб до 19 лютого 2023 року… Це вже п’яте голосування парламенту за воєнний стан із початку війни: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і сьогодні. Цього разу питання ніхто не доповідав (зазвичай це робив секретар РНБО Олексій Данілов)», – написав Желєзняк.

Як повідомлялось, 15 серпня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні до 21 листопада 2022 року. Воєнний стан діє в Україні з 24 лютого через напад Росії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter