ПЦУ і УГКЦ створять спільну групу для реформи церковного календаря

Новини
Глава УГКЦ Святослав та Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній Фото: ugcc.ua

Православна церква України (ПЦУ) та Українська греко-католицька церква (УГКЦ) створять спільну робочу групу, щодо реформи церковного календаря. Це питання щораз гостріше постає перед Різдвяними та Пасхальними святами.

Про це домовилися Глава УГКЦ Святослав та Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній під час зустрічі, яка відбулась 24 грудня на території Михайлівського Золотоверхого монастиря, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Як зазначається, підсумовуючи прожитий рік, сторони обговорили сучасну ситуацію у міжконфесійних й державно-церковних взаємовідносинах в Україні, триваючу російську агресію проти нашої держави, перспективи розвитку України в післявоєнний час та низку інших актуальних питань.

«Особливу увагу предстоятелі Церков звернули на узгодження позицій щодо реформи церковного календаря, яке щораз то гостріше постає перед Різдвяними та Пасхальними святами. Після обговорення було запропоновано створити спільну робочу групу, яка має всебічно вивчити це питання. Ця робоча група мала б випрацювати конкретні пропозиції для Предстоятелів та Синодів обох Церков в контексті приготування до відзначення 1700-річчя Першого Вселенського Собору, що відбувся в Нікеї у 325 році. На цьому Соборі було визначено календарні принципи церковного життя», – йдеться у повідомленні.

Фото: ugcc.ua

Як повідомлялось, 25 грудня римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також і більшість православних церков світу святкують Різдво згідно з сучасним григоріанським календарем.

Зараз Православна Церква України, Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська, Православна Церква Чеських земель і Словаччини, Афонські монастирі, Бессарабська митрополія Румунської православної церкви, а також Українська греко-католицька церква святкують Різдво 7 січня, що відповідає 25 грудня за старим Юліанським календарем.