Австралія передасть Україні дрони на $33 мільйони

Новини
армия дронов

Уряд Австралії напередодні річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну оголосив новий пакет військової допомоги Україні, а також нові санкції проти РФ.

Про це повідомляє The Guardian.

У військовий пакет на $33 мільйони австралійських доларів увійдуть дрони. За словами віцепрем’єра й глави Міноборони Австралії Річарда Марлза, безпілотні авіаційні комплекси «забезпечать розвідку на полі бою та розширять можливості спостереження для українських військових, у той час як вони продовжуватимуть боротьбу проти російської агресії».

Також австралійський уряд запровадив нові санкції проти РФ. У санкційному списку вказані 90 фізичних і 40 юридичних російських осіб.

Міністр закордонних справ Пенні Вонг заявила, що додаткові санкції «націлені на тих у російському уряді, хто допомагає продовженню цієї війни, тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду, щоб виправдати цю війну».

Нові обмежувальні заходи, зокрема, поширюватимуться на російських міністрів, військових, патріарха РПЦ Кирила та пропагандистське медіа Sputnik.

Загалом у санкційному списку Австралії більше тисячі російських фізичних і юридичних осіб. Ба більше, країна передала Україні військової допомоги на A$510 мільйонів, включаючи 90 Bushmaster.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.