Канада запровадила нові санкції через війну в Україні: у списку – компанії Групи Вагнера та банки Білорусі

Новини
Ліпецький механічний завод

Канада оголосила про запровадження нових санкцій через віну Росії в Україні. Під обмежувальні заходи потрапили 14 фізичних та 34 юридичних особи з РФ та Білорусі. Зокрема –  дев’ять білоруських банків та об’єкти безпеки, пов’язані з ПВК «Вагнера».

Про це повідомили в Офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“З метою підтримки тиску на російський режим прем’єр-міністр Трюдо оголосив про нові санкції проти 14 російських фізичних та 34 юридичних осіб, причетних до війни росії проти України, зокрема кількох, пов’язаних із групою “Вагнер” і російським авіаційним сектором”, – зазначають в офісі глави канадського уряду.

Зокрема санкції запроваджуються проти компанії “Конкорд менеджмент і консалтинг”, яка належить засновнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину, Липецького механічного заводу, авіакомпанії “Волга-Днепр”, науково-дослідного підприємства “Сапфір” та інших.

Також Канада запровадила обмежувальні заходи проти президента Татарстану Рустама Мінніханова і його дружини, а також заступника міністра оборони рф Миколи Панкова. Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а фізичним особам забороняється в’їзд у країну.

Також канадський уряд повідомляє  про застосування санкційних обмежень проти білоруських фінансових установ. 

«Дії Республіки Білорусь становлять серйозне порушення міжнародного миру та безпеки, яке призвело або може призвести до серйозної міжнародної кризи», – йдеться у повідомленні. 

Під санкціями опинились: Національний банк Білорусі, «Беларусбанк», «Білагропромбанк», «БПС-Сбербанк», «Пріорбанк», «Банк БелВЕБ», «Белгазпромбанк», «ВТБ-Банк» та «Статусбанк». 

Загалом від початку війни Росії проти України Канада запровадила санкції проти понад 2400 фізичних та юридичних осіб із росії, білорусі та України. Зокрема, проти оборонних та промислових підприємств, а також російських олігархів та пропагандистів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.