Михайло Гончар

Статті автора (10)
06.11.2023
Думки
В єдності наша сила

Про необхідність зберегти в Україні єдність фронту і тилу і зберігаючи цю єдність трансформувати державу, перетворивши її на потужну мілітарну силу, яка має покінчити з ворогом, пише у Facebook Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХI».

08.08.2023
Думки
Михайло Гончар
Морські дрони. ЗСУ запроваджують справжні санкції проти Росії

4 серпня Україна оголосила про воєнну загрозу для судноплавства в акваторії російських портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань на Чорному морі. Відповідне повідомлення «Держгідрографії» Державної служби морського та річкового транспорту було зроблено у суворій відповідності до міжнародного морського права, зокрема Міжнародної Конвенції з охорони людського життя на морі SOLAS-74. 5 серпня морський дрон уразив російський…

10.03.2023
Думки
Що лишається поза увагою західних журналістів-«розслідувачів» стосовно вибухів на «Північних потоках»?

Про те, що лишається поза увагою західних журналістів-«розслідувачів» стосовно вибухів на газпроводах «Північний потік» та «Північний потік 2» у Балтійському морі 26 вересня 2022 року, пише у Facebook Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХI».

28.09.2022
Думки
Михайло Гончар: Щодо підводної активності Росії на Балтиці в контексті газових потоків

Минулого року, 12 жовтня, у Києві відбулась І конференція з питань морської безпеки «Азов-2021». Якраз там Центром «Стратегія ХХІ» була представлена доповідь про російську військову підводну активність в Балтійському морі в контексті ПП-2, пише у Facebook Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХI».

31.12.2020
Думки
Кремль знову націлився на Азовське море

Доволі комплексний аналіз від BBC News Україна про прісну воду в Азовському морі: https://www.bbc.com/ukrainian/features-55460161. Але, насправді, путінські одкровення про воду під морським дном – це не про Крим, і не про воду для Криму, пише у Facebook Михало Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХI», эксперт в галузі енергетики.

Як працюють «кримські санкції». Енергетичний сектор

Обмеження щодо енергетичного сектору окупованого  Криму Європейський союз запровадив 30 липня 2014 року. Зокрема, було заборонено надання будь-якої фінансової позики та кредитів, пов’язаних із створенням, придбанням або розвитком енергетичної інфраструктури. Заборонено придбання або розширення участі у підприємствах і придбання акцій і цінних паперів пайового характеру, компаній в Криму чи Севастополі, які займаються розвідкою та видобутком…

27.08.2018
Блоги
Газові потоки подвійного призначення

Негативне ставлення Росії до Північноатлантичного альянсу широко відоме. За будь-якої нагоди російське керівництво вважає необхідним це задекларувати.

04.11.2017
Блоги
Кібер-ядерні хитрощі в Остланді

16–20 октября впервые в Украине состоялись командно-штабные учения по защите критической электроэнергетической инфраструктуры Coherent Resilience-2017. 

09.01.2017
“Кубань-Крым” – откатопровод для друзей Путина братьев Роттенбергов

Запуск нового газопровода из Краснодарского края РФ в Крым равносилен постройке энергомоста через Керченский пролив.

13.12.2016
Время тиранозавров, или В чьих руках Трамп?

Сообщение о номинировании Д. Трампом госсекретарем Рекса Тиллерсона, президента компании Exxon Mobil, вызвало серьезную реакцию не только в США. Для этого есть основания. И не только те, о которых пишут — мол, не карьерный дипломат, не известный политик с международным опытом, не университетский профессор, не четырехзвездный генерал в отставке.  Параллельно, в России кипят страсти вокруг…