Тетяна Гучакова

Статті автора (10)
Як працюють санкції. Військова промисловість окупованого Криму

Не є чимось новим розуміння того, що російська окупація Кримського півострова мала на меті не тільки і не стільки «собирание земель русских», а й у першу чергу створення величезної військової бази.  Окупований Крим став місцем базування військ та озброєння, важливим логістичним елементом російських військових операцій у Сирії та місцем зручного розташування великої частини військово-промислового комплексу,…

12.06.2020
Думки
Нові українські санкції: що з’явилося і що «загублене» у списку. Оновлена база санкцій

Указом Президента України від 14 травня 2020 року №184/2020 введено в дію рішення РНБО «Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (cанкцій)». Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, Майдану закордонних справ та BlackSeaNews проаналізувала список юридичних осіб, що міститься у цьому рішенні, та оновила загальну базу даних юросіб,…

16.02.2020
Думки
Санкції України, США та ЄС у зв’язку з російською агресією проти України. Повна база даних юридичних осіб

Ми оприлюднюємо результати досить тривалої роботи Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, Майдану закордонних справ  та інтернет-видання BlackSeaNews щодо створення синхронізованої бази даних юридичних осіб, до яких запроваджені санкції України, США та ЄС у зв’язку з  російською агресією проти України.

Нові економічні санкціі до РФ у зв’язку з її діяльністю в окупованому Криму – пропозиції експертів

У другій половині червня 2018 українські неурядові організації «Майдан закордонних справ», «Інститут Чорноморських стратегічних досліджень» (Київ) та інтернет-видання «BlackSeaNews», звернулися до Федеріки Могеріні, Верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки з пропозиціями стосовно запровадження нових санкцій в зв’язку із окупацією та анексією Криму.

22.02.2018
Блоги
Незаконний видобуток природних ресурсів в Криму. Частина 1. Освоєння вкраденого шельфу

Протягом 2017 року Росія, в порушення норм Міжнародної конвенції ООН з морського права, продовжувала вести незаконний видобуток в акваторії Азовського і Чорного морів біля окупованого Криму.

06.06.2017
Крым: три года оккупации

Почти 1200 дней Крым находится в оккупации. Идет четвертый год войны.

02.05.2017
Крым: Итоги мониторинга нарушения санкций и режима оккупированной территории в марте 2017 года

Мониторинговая группа BSNews и «Майдана иностранных дел» подвела итоги ежедневного мониторинга нарушения санкций и режима оккупированной территории в Крыму в марте 2017 года.

29.04.2017
По следам Ялтинского международного экономического форума. “Черный список”: делегация Италии

На минувшей неделе в оккупированном Крыму прошел «Ялтинский международный экономический форум». Российские СМИ не прекращают широко рекламировать его итоги.

31.03.2017
Крым: Итоги мониторинга нарушения санкций и режима оккупированной территории в феврале 2017 года

Мониторинговая группа BSNews и «Майдана иностранных дел» подвела итоги ежедневного мониторинга нарушения санкций и режима оккупированной территории в Крыму в феврале 2017 года.

13.02.2017
Сколько стоит «крымнаш»: Мифы и реальность оккупационного бюджета

Одно из главных и, пожалуй, одно из самых эффективных оружий России – это пропаганда. В Крыму российская пропаганда начала работать задолго до начала «крымской весны». Крымские страхи зимы-2014 перед «киевской хунтой», «бандеровцами» и правым сектором – результат работы российской пропаганды.