Смердючий сезон. Хто вкрав гроші на очисні споруди у окупованому Криму?

Блоги
Фото: investigator.org.ua

Наша розповідь про нову небезпеку, яка спіткала окупований Крим. Вона – звідусіль, Крим у щільному оточенні, виходу з якого нема! Ні, це не кораблі НАТО, і не міфічні українські диверсанти. Узбережжя Криму – в нечистотах.

Повідомлення про забруднення надходять з усіх куточків півострова – від Керчі до Коктебеля, від Ялти до Севастополя – де не просто брудно, там вже виявили штам холери і офіційно закрили пляжі. Що ж коїться?

Якщо конкретно про Севастополь – то там є такі Каналізаційно очисні споруди (КОС) «Південні». Вони дуже старі, 1969 року будівництва, і спроможні лише на механічну очистку. Більша частина нечистот виводиться в море через Блакитну бухту звичайною трубою. Рішення і без того не дуже, але труба теж стара і давно пошкоджена. Зараз вона фонтанує так, що це побачили на супутникових знімках. Окупаційний «губернатор Севастополя» Міхаїл Развожаєв оприлюднив світлину цього штучного «гейзера» на відстані 750 метрів від берега. На поверхню моря тепер виходить 75 відсотків каналізаційних стоків, які течія розмазує севастопольським узбережжям.

Подробиці у відеоблозі Сергія Мокрушина, Центр журналістських розслідувань: