Друзі окупації Криму в Японії

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про представника Асоціації друзів окупації Криму в Японії.

Міцухіро Кімура – очільник невеличкої ультраправої секти Іссуй-Кай (水会), що виступає за звільнення Японії від домінування США, за консервативні цінності та дружбу з Росією. Щоправда, в Росії чиновники та пропагадистські ЗМІ називають Іссуй-Кай впливовою патріотичною громадсько-політичною організацією. Кімура відвідує майже усі міжнародні заходи, що проводить РФ на окупованих українських та грузинських територіях.

До Абхазії та Південної Осетії він їздив ще до того, як Росія вдерлася до України, отже, до Криму він їхав уже з відповідним досвідом. Міцухіро всюди висловлюється за скасування санкцій та визнання Криму російським. Він виконує роль «міжнародного експерта» на незаконних виборах, які влаштовує російська окупаційна влада в Криму. Заодно – знімається у рекламі вкрадених в України та привласнених окупантами кримських туристичних об’єктів.

У 2015 році йому вдалося затягти до Криму колишнього японского прем’єр-міністра Юкіо Хатояму, а 2018 він запропонував створити кафедру японської мови в головному виші Криму, який окупанти також вкрали і перейменували у «кримський федеральний університет». Міцухіро Кімура щедрий на лестощі російській владі: він навіть заявив, що в Криму самурайський дух відчувається сильніше, ніж в Японії. РФ платить йому шаною та удаваним визнанням, якого Кімурі так не вистачає в Японії, де ідеї його секти не знаходять популярності в масах.