Доля колаборантів: Мери на нари

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про долю колаборантів – кримських «мерів», які перейшли на службу до російського окупанта.

Затримання колишнього «віце-мера» Євпаторії Кирила Вавренюка. Російський Слєдком вважає, що Вавренюк незаконно затвердив схему розташування земельної ділянки на кадастровому плані та попередньо погодив передачу муніципальних земель в оренду без торгів, і за це він отримав у власність великий об’єкт капітального будівництва.

Вавренюк – це типовий зразок кримського чиновника-колаборанта. Вивчився в Харківській юридичній академії імені Ярослава Мудрого, окупацію зустрів на посаді прокурора Євпаторії і продовжив кар’єру вже в окупаційній прокуратурі та органах слідчого комітету Росії. На посаду «віце-мера» Євпаторії потрапив у 2017 році. А коли «мера» Євпаторії Андрія Філонова було заарештовано – саме Вавренюк тимчасово виконував обов’язки глави міста.

Нелегке життя в кримського чиновника-колаборанта. Крадуть усі – і ніхто з них не знає, коли й за ким прийдуть. От тільки співчувати їм – не варто. Чи відсидять вони за корупцію – хтозна. Але за державну зраду – ще мають відсидіти. Коли ми повернемо Крим.