Круїзи для окупантів: спроба №…

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про те, що російському президенту Володимиру Путіну для повного щастя не вистачає стабільного морського пасажирського сполучення між Росією та Кримом. Здавалося б: літаки туди літають. Лише з Росії, звісно, але літають. Поїзди через керченський міст ходять – вдвічі довше ніж через Україну до окупації й набагато дорожче – але ходять. Машинами через той-таки міст їздять. Але ні, треба ще теплоходне сполучення. 

Крим був привабливим для морських круїзів туристичним  регіоном України. Приміром, у 2013 році до Ялти заходили 109 круїзних лайнерів, до порту Севастополя – 58. А потім прийшов  Путін і перетворив Крим на ізольовану військову базу. І поки там стоять російські війська – жодне нормальне іноземне круїзне чи пасажирське судно до Криму не прийде. Тому, аби компенсувати цю втрату, Володимир Володимирович готовий бодай копняками заганяти любих росіян в окупаційні круїзи до півострова. Але було б куди заганяти! Із цим щось не клеїться. 

Напередодні Нового Року Путін під час відеоконференції з прем’єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним анонсував чергове досягнення: до Криму ходитиме нове круїзне судно.