Окупанти забирають землю «з під ніг» Константинова

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як Росія потихеньку забирає у Володимира Константинова, колаборанта, який підтримав окупацію Криму, його земельні активи, отримані раніше незаконним шляхом.

Ця історія, родом із початку 2000-х років, добре відома кримчанам. У дев’яти кілометрах від Ялти на узбережжі Чорного моря знаходиться селище Нікіта. Саме тут ще у 1812 році був закладений ботанічний сад, де на тисячі гектарів зібрані рослини з усіх континентів. Це одне з найкрасивіших місць України, тому не дивно, що забудовники намагались прихопити ці землі для комерційної нерухомості. Будувати на території ботанічного саду, звісно ж не можна, але корупція робила свою справу.
У 2003 році Рада міністрів Криму передала земельну ділянку, на якій розташовувався розарій ботсаду, компанії «Науково-дослідний інститут натуропатії і фітотерапії» в оренду на 49 років.
Засновниками ТОВки тоді були Володимир та Катерина Константинови. Батько — скандальний забудовник та його донька.

Ділянка відводилась компанії Константинова нібито для дослідницьких цілей, та й назва про те начебто свідчила — науково-дослідний інститут. А насправді на місці розарію виросли апартаменти, готель і котеджі. їх збудувала ще одна компанія Володимира Константинова — «Консоль-строй ЛТД».