З Криму в Думу

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про чергове свято імітаційної демократії – вибори до Державної думи Росії, що відбудуться 19 вересня. Окупований Крим не стоятиме осторонь – півострів має взяти активну участь у виставі фальшивого парламентаризму. Звісно, це буде незаконно, але коли це зупиняло Росію? Для кращої імітації в Росії навіть вивчили модне слово праймеріз – попереднє голосування, яким партії визначають кандидатів.

На вересневих виборах 2021 року правляча партія «Єдиная Россия» в Криму вирішила не спокушати долю і вдруге скористатися Сергієм Аксеновим як паровозом – він знову очолить регіональний партійний список. Принаймні, про це говорить очільник кримського відділення «Єдиної Росії», спікер окупаційного «Госсовєта» Володимир Константинов.

Однак, вірогідно, як і минулого разу, Аксенов лише проведе своїх однопартійців до думських дверей, а сам залишиться у кріслі «глави Криму» – там йому зручніше. От тільки очолювати окупаційну владу Криму йому лишилося три роки – за російським законодавством, чиновник такого рангу не може бути на одній посаді більше двох п’ятирічних термінів поспіль. Спікєра окупаційного «Госсовєта» Константінова чекає схожа доля – свою посаду він має залишити за три роки.

Зараз на сайті «Єдиної Росії» вже висить список кримських кандидатів – досить веселий. Там купа індивідуальних підприємців, є бібліотекарі, вчителі, будівельники-монтажники, волонтери Єдра та інші нікому не відомі люди, завдання яких – імітувати вільну конкуренцію, а разом з тим – власною ніякістю підкреслити важливість головних персон – справжніх кандидатів. Вони, до речі, теж у цьому списку.

Загалом «Єдиная Росія» прагне у Криму впевненої перемоги. Однак попри зачистку політичного ландшафту та відсутність реальної опозиції, із впевненістю можуть бути проблеми. А втім, за будь-яких обставин, доля Криму вирішується не на виборах.