Авангард з підготовки гарматного м’яса

Блоги
Скріншот: ЮнармияТВ

Відеоблог Євгенія Лешана про новий етап мілітаризації освіти та виховання дітей і підлітків на тимчасово окупованій Росією території АР Крим.

Навесні командування Чорноморського флоту РФ зустрічалося з окупаційною владою Криму та адміністрацією Сімферополя з питання створення на півострові центру військово-патріотичного виховання молоді «Авангард», аналогічного тому, що вже відкрився у підмосковному парку «Патріот».

Центр вміщає 600 курсантів одночасно, а за рік через нього проходитимуть тридцять тисяч курсантів.

Влада РФ планує збудувати ще 37 таких центрів – і один з них в окупованому Криму. 8 червня окупацiйний «совет міністров» забрав під будівництво «Авангарду» земельні ділянки з кадастровими номерами 573 і 426 в селі Оріхове, що біля міста Саки. Колись в Оріховому був дитячий табір імені Юрія Гагаріна. Саме землі табору та ще одну порожню ділянку поруч окупанти й забрали під створення кримського військово-дитячого центру.

Мілітаризація дитячого виховання на окупованій території – це воєнний злочин. Так само воєнним злочином є й призов мешканців окупованої території до окупаційної армії. З 2015 року окупанти призвали до своєї армії 28 тисяч кримчан, і щороку ця цифра зростає.

Українські правозахисники разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим і Севастополя збирають докази цих злочинів і передають повідомлення до Міжнародного кримінального суду. Але кінець мілітаризації покладе лише деокупація Криму.