Російські вибори в Криму – колаборантів міняють на корупціонерів

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про результати незаконних виборів до російської Держдуми в окупованому Криму.

У 2016 році депутатські мандати на виборах до російської Державної думи отримали семеро кримчан. Всі – від партії «Єдіная Росія». За списком в Думу тоді потрапили ватажок кримської «самооборони» Михайло Шеремет, зрадник кримськотатарського народу Руслан Бальбек і кримська квазіпрокурорка Наталя Поклонська. В Керченському окрузі мандат отримав Костянтин Бахарєв. У Сімферопольському окрузі – Андрій Козенко. В Євпаторійському окрузі – Світлана Савченко. А в Севастополі «Єдиная Росія» висунула в депутати місцевого чиновника Дмитра Бєліка.

Таким чином Росія розплатилася з деякими колаборантами за участь в окупації. На виборах 2021 року картина вже трохи інша. З усіх одномандатників можливість висунутися від правлячої партії по своєму округу зберіг лише Костянтин Бахарєв. Савченко, Козенка, Бальбека і Поклонської серед кандидатів від ЄдРа немає. Депутати Шеремет і Бєлік отримали гарний шанс вдруге потрапити в Держдуму за регіональним партійним списком – вони там на третьому і п’ятому місці відповідно.

Окрім них, у списку ще шестеро людей. Першим номером іде Сергій Аксенов, окупаційний «глава Криму». Другим – «губернатор» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв. Обидва – «паровози», що знімуть свої кандидатури, пропускаючи до Думи наступних кандидатів. Четвертий в списку – колишній заступник голови російського Центрвиборчкому Леонід Івлєв. Він для кримської правлячої верхівки – чужий, і його завдання – власним балотуванням розбавити представництво кримської мафії в Думі.

Шоста – партійна функціонерка з Севастополя Лариса Мельник. Сьомий – «віцепрем’єр» окупаційного «уряду Криму», представник «Республіки Крим» при президенті Росії і фактичний «міністр закордонних справ Криму» Георгій Мурадов. А восьмий – «віцеспікер Госсовєта Крима» Володимир Бобков. У Сімферопольському окрузі мандат отримує Олексій Черняк, голова комітету «Госсовєта» у справах курортів, туризму і спорту. Це людина з орбіти спікера «Госсовєта» Володимира Константинова. А в Євпаторійському окрузі передбачувано перемагає Леонід Бабашов, голова комітету «Госсовєта» з будівництва, транспорта і паливно-енергетичного комплексу.

Отже, на зміну ідейним колабораціоністам до російської Держдуми йдуть перевірені корумповані кадри. Щоб протягти їх – Кремль розтягнув голосування на три дні, і все одно явка на виборах навіть з урахуванням вкидів і адмінресурсу – невисока.

Подробиці дивіться у відео: