Іх там єсть. Суд в Росії допоміг порахувати окупантів на Донбасі

Блоги

Блог Євгенія Лешана про нові докази присутності російських військ на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

У Росії Кіровський районний суд Ростова-на-Дону у вироку чотири рази згадав поставки харчових продуктів з РФ для російських військ, які знаходяться на бойовому чергуванні в так званих «ДНР і ЛНР».

Завдяки вироку, яким за хабарництво засуджений до 5 років колонії росіянин, безпосередньо причетний до організації і здійснення поставок харчування російським військам на Донбасі, стало відомо, що для окупаційних військових частин до Донецька і Луганська відправлялося кожні два тижні 70 фур загальною вагою 1300 тонн і вартістю 130 млн рублів.

Це становить близько 3,5 млн доларів США на місяць, і такою кількістю продуктів можна нагодувати кілька десятків тисяч військових згідно встановлених норм харчування Збройних Сил РФ.

Ця кількість співставна із заявленими даними окупаційних адміністрацій на Донбасі про кількість так званих «збройних сил ДНР і ЛНР» – загалом близько 35 тис. військових. Серед них є як кадрові російські військовослужбовці, так і громадяни України – найманці, які вчиняють воєнний злочин, отримуючи плату за службу в армії держави-агресора.

Подробиці дивіться у відео Центру журналістських розслідувань: