Команда з модернізації кримських ТЕЦ

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як пафосне викриття українськими правоохоронцями помічників модернізації кримських ТЕЦ перетворилося на пшик.

У кінці вересня 2021 року Україною прокотилася гучна новина: у Дніпрі правоохоронці викрили ціле конструкторське бюро, яке допомагало модернізувати енергетичну систему окупованого Росією Криму. Про цей здобуток нам повідомляли і Дніпропетровська обласна прокуратура, і Офіс Генпрокурора, і Служба безпеки України. Пресслужба СБУ писала, що українські бізнесмени зареєстрували в Росії підприємство, щоб отримувати від уряду країни-агресора контракти.

Резонансна історія, чи не так? В умовах триваючої окупації якісь люди за мільйони доларів допомагали приводити до ладу енергомережу півострова, допомагаючи закріплювати окупаційний режим на українській території. Але ж як добре, що наші доблесні правоохоронці цю зраду викрили, розслідували, а підозрюваних затримали! Слідство кваліфікувало злочин за статтею 110–2 Кримінального кодексу — Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а простими — фінансування сепаратизму.