Солдати інформаційних військ росії: «Таврия»

Блоги
Крым24

Блог Микити Панасенка про колаборантів-пропагандистів-фейкоробів, яких росія організувала в телеканал «Таврия» на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення у Херсоні.

В останньому матеріалі про пропагандистів на окупованому півдні ЦЖР розповідав про філії російської редакції Крым24 — Херсон та Запоріжжя.

Наш сюжет вийшов 22 червня, а вже 24 числа херсонська пропагандистська філія вибула рядів інформаційних військ. Телеграм-канал, який раніше називався «Херсон и Запорожье24» зник, тепер існує тільки запорізький. Навіть на сайті ТРК «Крым» в розділі «філії» Херсона більше немає.

Натомість окупанти розкручували інший пропагандистський ресурс — телеканал «Таврия», створений на базі захопленої будівлі херсонської філії Суспільного.

Спочатку за оголошеннями шукали на роботу журналістів, режисерів, операторів та інших.

7 липня запустили новий телеграм-канал, де почали одразу просувати російські наративи. Наприклад, про перспективність навчання у захоплених школах за російською програмою. Ага, скажіть це тисячам людей, які виїхали з окупованих територій саме для нормального навчання дітей. Отже, телеграм «Таврии» з’явився, але співробітників таки не вистачало — продовжували шукати.

27 червня на російському телебаченні вийшов сюжет про нібито успішну підготовку до запуску «Таврии», де засвітили перших причетних до цього людей.

Детальніше про поширення російської пропаганди на нових окупованих територіях читайте у матеріалі «Як захоплювали філію «Суспільного» та хто створює пропаганду на окупованому півдні».