Плакат — штраф — колонія. Як кримчан карають за антивоєнну позицію

Блоги
крымчане война

 

Відеоблог Микити Панасенка про те, як мешканці Криму виступають проти так званої «специальной военной операции» та як за це їх карає Росія.

Кремлівська пропаганда та гауляйтери Криму і Севастополя переконують, що населення півострова повністю підтримує війну Росії проти України. Але дедалі більше українських громадян на півострові відкрито виступають проти російської війни. За що отримують покарання: від штрафів у десятки тисяч рублів до колонії.

Стаття, що передбачає відповідальність за, цитую, «публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил Російської Федерації», з’явилася в адміністративному та кримінальному кодексах Росії 4 березня 2022 року, тобто майже одразу після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Фактично в плані війни. Ой, це слово теж заборонене. В плані «специальной военной операции», росіянам, а також мешканцям окупованих РФ територій України, дозволено поширювати лише лише офіційну інформацію Міноборони Росії. Тобто, ретранслювати брехню Конашенкова.