Фігуранти «Кремлівського звіту» США втратили $1,1 млрд за день – ЗМІ

Корупція

Сукупні статки російських мільярдерів, які стали фігурантами так званого «Кремлівського звіту» Мінфіну США, за день впали на $ 1,1 млрд.

Про це пише російське видання РБК, передає Центр журналістських розслідувань.

Видання зазначає, що «в цілому ринок відреагував на американський доповідь щодо позитивно – могло бути і гірше».

Після того, як напередодні Мінфін США опублікував свою доповідь, де опинилися 96 представників російського бізнесу, їх сукупний статок скоротилося на $ 1,06 млрд за станом на 21:00 мск 30 січня. На цей момент Московська і Лондонська біржі, де торгуються головні активи мільярдерів РФ, вже закрилися.

Найбільше подешевшали в абсолютному вираженні активи Вагіта Алекперова, власника Лукойла. Він став «біднішими» на $ 226 млн. Глава НЛМК Володимир Лісін втратив $ 205 млн, власник Полюса Сулейман Керімов – $ 102 млн.

Видання уточнило, що за основу своїх розрахунків брало дані онлайн-рейтингу Forbes.

30 січня 2018 року Мінфін США оприлюднив список російських політиків, чиновників і олігархів, які так чи інакше пов’язані з президентом РФ Володимиром Путіним. У переліку – 114 чиновників і 96 олігархів (кожен з яких володіє активами від $ 1 млрд і вище). Список не є списку санкцій, за винятком тих осіб, хто раніше потрапив під обмежувальні заходи США.

Вчора в Держдепартаменті також заявили, що американські санкції проти оборонної сфери РФ призвели до мільярдних збитків Москви, а тому розширення персональних обмежувальних заходів поки нібито не потрібні.