Головного лікаря санаторію «Жовтень» звільнили за чісленні фінансові порушення

Корупція
Олександр Владимиров, колишній головний лікар клінічного санаторію «Жовтень» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Фото: zhovten.org

Головний лікар санаторію “Жовтень” та фігурант розслідування Центру журналістських розслідувань про незаконну роздачу земель лікувального закладу біля р.Дніпро був звільнений з посади.

Про це повідомило керівництво ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» кореспонденту Центру журналістських розслідувань.

Керівництво ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»  звільнило головлікаря Олександра Владимирова, підозрюючи його у шахрайських схемах із залученням аутсорсингових компаній, а також через тривалу невиплату заробітної плати працівникам санаторію. Таке рішення винесла президія ФПУ та наглядова рада після перевірки санаторію.

11 квітня Олександр Владимиров мав вийти на роботу після лікарняного. Проте 10 квітня головлікар приїхав до “Укрпрофоздоровниці” з проханням про відпустку, але був офіційно звільнений.

“Стаття 41 п.5 КЗППУ дозволяє звільняти посадових осіб своїх підприємств без конкретизації причини звільнення та попередніх пояснень. Ми побачили, що є порушення – ми змогли його звільнити. Раніше порушення були. Але, можливо, вони були не настільки критичні, як за останній період”, – наголосив Дмитро Довганенко, начальник управління майнових питань ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

Олександр Владимиров обіймав посаду головного лікаря санаторія “Жовтень”з 1987 року. Обов’язки директора санаторію тимчасово виконує Сергій Мельник. Сам головлікар на зв’язок не вийшов, проте зазначав іншим виданням, що його збираються незаконно звільнити і збирався подавати до суду.

За словами Андрія Олійника, провідного спеціаліста департаменту економічних та корпоративних прав ФПУ, санаторій доведено до аварійного стану, а борг перед кредиторами зріс на 10 мільйонів лише за останні два роки. При тому, що на рахунках підприємства всього 300 тисяч гривень.

“За три роки було витрачено лише на прибирання 13 мільйонів 985 тисяч гривень. При цьому прибирання не виконувалось. Ми побачили, що всі дерева підлягають знесенню. Сміття вивозили вантажівками. По факту нам надавали звіти про прибирання десяти гектарів, а насправді прибирали, може, гектар”, – зазначив Андрій Олійник.

  • Раніше, на початку квітня, ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” заявляло про рейдерське захоплення санаторію головним лікарем Олександром Владимировим, який, натомість, стверджував, що рейдерське захоплення через перереєстрацію вчинило саме керівництво ПрАТ “Укрпрофоздоровниця”.  

  • Центр журналістських розслідувань уже публікував розслідування про землі санаторію “Жовтень” біля Дніпра, які було передано у власність фізичних та юридичних осіб за підписом головлікаря Олександра Владимирова. Однією з ділянок володіє повна тезка дружини головлікаря – Наталія Владимирова.