Курорт для прокурорів: хто захоплює чорноморські береги

BIHUS.info
Курорт Коблево Фото investigator.org.ua

Курортне селище Коблево – один з популярних туристичних об’єктів України. Піщаний берег вабить не тільки туристів з різних куточків нашої країни, а й правоохоронців.

Цінні землі на узбережжі активно роздає місцева сільська рада, а прокуратура в упор не помічає незаконних дій. Особливо відтоді, коли ці землі стали приватною власністю чиновників. У тому числі і з прокуратури. За останні кілька років сільрада нарізав сотні таких ділянок, більшість – безкоштовно. По крайней мере, для місцевого бюджету. Але насправді ціна питання висока. За ринковими розцінками сотка землі на березі Чорного моря коштує від 15 тис. доларів.

Все це не тільки незаконно, але й б’є по туристичному потенціалу Коблево. Місць для відпочинку туристів – все менше. Влада розкішними маєтками забудовують територію пляжу і лісового масиву «Сосновий Бор». За високі паркани простим людям вхід заборонений. Ще 5 років тому ця територія була у вільному доступі відпочиваючих.

Сюжет Олесі Баранцевич, Центр журналістських розслідувань для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» 

Розслідування проведено в рамках проекту «Сприяння локальним центрам журналістських розслідувань» У-Медіа за підтримки «Інтерньюз-Нетворк»